Ragadozó horgászat

Palotási-tavon ragadozó halak is szép számmal élnek. Harcsa, süllő, csuka és balin szinte bármikor horogra kerülhet. Nem ritkák a 40-50 kilós, de a 90 kg feletti harcsafogások is előfordulnak. A harcsa horgászatára engedélyezett a csónak használata, a készség behúzására, vagy fárasztásra, de csónakból horgászni TILOS.

 

20160331_101040

Ebben az esetben fogási lapot kell vezetni, amely egyben engedély a csónak használatára és kizárólag, csak harcsára lehet csalizni.
Gyönyörű süllők is  horogra akadnak az erre a  nemes ragadozóra csalizó horgászoknak, ha a parttól kicsit  messzebbre juttatják a felkínált csalit.

A part közelben pedig  a csukára  lehet eredményesebben horgászni és a pergetni szeretők is itt találják meg a megfelelő távolságot,a különböző műcsalik vezetésére.

A tározón 2007-ben több 75 kg feletti harcsa is horogra akadt, bizonyítva ezzel a vízterület nem mindennapi harcsaállományát. A ragadozó halak ívásának időszakában tilalmi idő nincs!

Tájékoztatjuk horgásztársainkat, hogy március 1.-étől április 30.-áig PERGETNI TILOS! Természetesen egyéb módszerekkel lehet ragadozó halakra horgászni, de a  PERGETÉS ebben az időszakban TILOS!