Pontyhorgászat

A Palotási-horgásztó az utóbbi években országos hírnevet vívott ki magának, mely a nem mindennapi halállományának köszönhető. A 2001-ben betelepített közel 40 mázsa kapitális méretű ponty és a már bent lévő ősállomány együttesen hihetetlen fogásokat garantálnak szinte minden horgásznak, aki ellátogat a Palotási-tóra.

Bojlizás: Telefonon, +36 30 407 11 73 előre egyeztetett időpont alapján történik. Kötelező eszközök a pontymatrac, nagy merítőszák,(min.100x100cm-es) szájfertőtlenítő és digitális mérleg. Ha a bojlis horgász bójával megjelölni kívánja az etetést, azt mielőtt megetetné, a halőrrel ellenőriztetni kell (esetleges viták elkerülése érdekében a szomszéddal). A bojlis jegyet váltó horgász, minden kifogott halat köteles, fotózás és szájfertőtlenítés után, a lehető legrövidebb időn belül, kíméletesen vissza engedni a vízbe. Haltartóban tárolni Tilos!

Csónakhasználat: etetés, bójázás és fárasztáshoz, kizárólag a bojlis, illetve harcsás fogási lapot váltó horgászoknak engedélyezett, de csónakból horgászni TILOS!

A csónakkal történő közlekedéshez mentőmellény használata KÖTELEZŐ!

A pontyállomány védelmének érdekében egy különleges szabályt is bevezettek a tavon. A 6 kilón felüli pontyokat a kifogás után mindenki köteles visszaengedni a vízbe!

A nem csak nagy pontyokra áhítozó horgászoknak a vízre jellemző intenzív telepítés biztosítja a fogási sikereket. Minden évben közel 400 mázsa ponty talál új otthonra a Palotási-tóban.

Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület