A nyári szünet utolsó hete

Augusztus utolsó napjait is horgászattal töltötték egyesületünk fiataljai, s örömünkre szolgál, hogy rövid, de eredményekben gazdag horgászatukat megörökítették. Példa értékűnek számít mind az, amit három nap alatt sikerült teljesíteniük …

“A nyári szünet utolsó hetére szerveztük meg édesapámmal Kovács Gáborral, és két jó barátommal Soós Gáborral és Gubicskó Péterrel a három napos horgászatunkat. Édesapám már gyermek kora óta itt horgászik így érthető, hogy kitűnően ismeri a Palotási-víztározót, ráadásul ő tanított meg horgászni is.
Horgászatunkat szeptember 28-án kezdtük. Előre bejelentkeztünk, hogy bojlizhassunk, amit az elnök úr Komáromi Tibor engedélyezett, hiszen tudta édesapám is velün horgászik. A tó középső részén az öböllel szemben telepedtünk le. Kedd délután 6 óra körül kipakolást és elrendezkedést követően este 8 órakkor édesapám az 5 botot kb 170 m re a bójánk mellé rakta le. Alig sötétedett be jött az első orsós kapás Péter barátomnak. 1 órás fárasztás után hihetetlen látvány fogadott minket a hal egy gyönyörű 24 kg os tőponty volt, melynek hossza 101 cm. Az éjszaka folyamán még rengeteg hal akadt horogra, nem is bírtunk aludni. Reggelig 100 kg halat fogtunk, ami már akkor szép teljesítmény volt. Jöttek 13, 14, 16, 18, 20 kg-os pontyok; nem tudtak ellenálni a csaliknak. Ez még csak az első éjszaka volt. Nappal is folytatódott a sikersorozat. Megesett, hogy két boton volt egyszerre orsós kapás. Az egyik egy 21-es, míg a másik egy 16 kilogrammos ponty volt. Egyik alkalommal a szomszéd horgásztársunk merítőjére is szükség volt a párhuzamos kapások miatt.

Gyorsan híre ment a fogásoknak, és megtisztelt minket jelenlétével a horgászegyesület elnöke Komáromi Tibor, hiszen Ő és a Vezetőség sokat tett, hogy országos szinten híres ez a tó, amit még külföldről jött horgászok is meglátogatnak.

A háromnapos horgásztúránk alatt 5 bottal 9 darab 20 kilogramm fölötti halat fogtunk.

Az összsúly 489 kilogramm, amit 38 darab hal tett ki. Az átlagsúly pedig 12,86 kilogramm.

A halakról fotókat készítettünk és visszahelyeztük őket a tóba az előírásnak megfelelően, hogy másnak is legyen öröme ezeket a kapitális méretű halakat megfogni, illetve fárasztani.

Felszerelés:

3,60m es Shimano Alivio botok

Shimano Baitruder orsók

2 es G carp horgok

20 as halibutos pellet lebegtetve SBS frangfurti kolbászos pop up bojlival

Személyenként a következő pontyok voltak a legnagyobbak:

Gubicskó Péternek 24kg

Soós Gábornak 24,3kg

Édesapámnak 23,5kg

Nekem 22,85kg

Köszönöm a vezetőségnek, hogy ilyen horgászélményben lehetett részünk, és mi ifi horgászok azon leszünk, hogy megóvjuk azt, amit Önök elértek, és lehetővé tették a jövő generációjának.”

Írta: Ifj.Kovács Gábor